Därför ska du välja IAL

Relining

Vi utför relining med strumpmetoden som är en renoveringsmetod av befintliga avloppsledningar vilket innebär att den boende kan stanna i sin bostad eller att annan verksamhet kan fortlöpa under renoveringen. En smidig och kostnadseffektiv lösning.

Engagerad personal

Vi strävar alltid efter att ha en skicklig personal som mår bra och trivs på sin arbetsplats. Vi tror på att en hög kompetens bidrar till engagemang som skapar ett bättre slutresultat. För oss är det därmed en självklarhet att satsa på kontinuerlig intern och extern utbildning inom relining.

Material i högsta kvalité

Vid relining använder vi oss utav välkända och ledande leverantörer. Produkterna uppfyller dem krav och klarar dem testerna som är standard i branschen vilket i sin tur leder till att vi kan lämna en garanti på 10 år.

Filmat slutresultat

Egenkontroller uppförs i realtid så att du som kund kontinuerligt kan följa arbetets flöde. Efter slutförd installation filmas alltid rörinfodrade ledningar och beställare kan ta del av en tydlig dokumentation.

Ring oss för snabb hjälp:

Kontakta oss

pin icon IAL Group AB
Box 30
64721 Mariefred

Äldre avlopp bör kontrolleras för att minska risk för kostsamma vattenskador

Om du har probelm med dina avloppsrör till följd av att de är gamla, läcker eller fått stopp så kan vi hjälpa dig med både kontroll av dina samt hjälpa dig att återfå rören i bra skick. Om du har någon form av problematik med dina rör så finns risken att problemen blir värre och mer kostsamma om det inte åtgärdas i tid. Även ett litet läckage kan orsaka förödande och kostsamma fukt- och vattenskador. Är din fastighet äldre än 30 år bör du kontrollera avloppssystemet för att förebygga vattenskador eller stopp, avloppsrör från kök kan behöva kontrolleras tidigare då dessa utsätts för en större mängd fett vilket kan skapa avlagringar och slitage.

Relining är ett effektivt och kostnadssmart alternativ till stambyte

I många fall är relining ett mer prisvärt alternativ till stambyte då metoden innebär att man slipper bila upp väggar och golv för att byta ut ledningarna samt så slipper boende eller arbetande i fastigheten evakueras eller störas i lika lång tid. Arbetet i sin helhet tar mellan några timmar och några dagar beroende på fastighetens storlek. Relining innebär att man reparerar befintliga stammar inifrån så att de får en hel och ren insida. Relining som metod har därmed betydligt mindre materialåtgång än stambyte och kräver därmed inte lika omfattande transporter av material och byggavfall, vilket gör det till en mer kostnadseffektiv och miljövänligare renoveringsmetod. För relingen ska kunna utföras behöver vi komma åt brunnar, anslutningar till toalettstol och handfat samt rensluckor.

IAL erbjuder relining i Stockholm och kringliggande områden

Vår jour för relining i Stockholm är öppen dygnet runt! Du är välkommen att kontakta oss såväl som vid akut behov eller för en renovering i förebyggande syfte. Slutresultatet filmas alltid så att du som kund ska få ett bra underlag och känna dig trygg med ditt slutresultat.

Vi erbjuder relining i Stockholm med omnejd. Exempelvis i Strängnäs, Mariefred, Åkers styckebruk, Nykvarn, Södertälje, Salem Rönninge, Boo, Djurö, Nynäshamn, Botkyrka, Huddinge, Älta, Järna, Trosa, Eskilstuna, Malmköping, Sparreholm, Gnesta, Stjärnhov, Nykvarn, Södermalm, Nacka, Östermalm, Norrmalm, Vasastan, Bromma, Solna, Sickla, Johanneshov, Älvsjö, Skärholmen, Kungsholmen, Enhörna, Hammarby, Enskede, Bandhagen, Örby, Hägersten, Västberga, Stureby, Sköndal, Farsta, Johanneshov, Henriksdal, Årsta, Östberga, Liljeholmen, Fruängen, Mälarhöjden, Bredäng, Segeltorp, Sätra, Vårby, Fittja, Alby, Hallunda, Norsborg, Tumba, och Lidingö.

Hur fungerar Relining?

Relining är en metod för att förnya röret. Man gjuter ett nytt rör inuti det gamla. Det nya röret blir fräscht och gör att röret håller längre.

Hur länge håller relining?

Allt beror såklart på omständigheterna. Men i regel antas det hålla i minst 50 år. Det är en enklare process än ett stambyte som är mer krävande.

Kontakta alltid oss på IAL direkt för att få input från en expert på relining i Stockholm.